Kyselkavá pórková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
400 dkg brambory
1 lžíce majoránka
citron
400 g pórek
bazalka
0,5 lžiček mletý pepř
1,5 l zeleninový vývar
smetana ke šlehání
1 lžička mletý kmín
2 ks tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zeleninový vývar. Ten odstavíme

  2. Nakrájíme cibuli najemno a osmahneme na másle. Přidáme pórek na kolečka a brambory na kostičky. Chvilku opékáme. Vše zalijeme připraveným vývarem, přidáme majoránku, kmín a pepř. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Po změknutí brambor přidáme tavený sýr a vše roznixujeme dojemna. Vzniklý krém ochutíme podle chuti bazalkou, citronovou šťávou a solí

  3. Kyselkavou pórkovou polévku zdobíme smetanou, která polévku zjemní. Pórkovou polévku podáváme s opraženou housku či toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!