Kyselkavá pórková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 20 g máslo 400 dkg brambory 1 lžíce majoránka citron 400 g pórek bazalka 0,5 lžiček mletý pepř 1,5 l zeleninový vývar smetana ke šlehání 1 lžička mletý kmín 2 ks tavený sýr
Postup Kyselkavá pórková polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme zeleninový vývar. Ten odstavíme
Nakrájíme cibuli najemno a osmahneme na másle. Přidáme pórek na kolečka a brambory na kostičky. Chvilku opékáme. Vše zalijeme připraveným vývarem, přidáme majoránku, kmín a pepř. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Po změknutí brambor přidáme tavený sýr a vše roznixujeme dojemna. Vzniklý krém ochutíme podle chuti bazalkou, citronovou šťávou a solí
Kyselkavou pórkovou polévku zdobíme smetanou, která polévku zjemní. Pórkovou polévku podáváme s opraženou housku či toustovým chlebem.