Vepřové steaky s brusinkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 lžic cukr olej sůl 1 lžíce máslo 1 lžička francouzská hořčice čerstvá bazalka 100 ml pomerančová šťáva mletý černý pepř 1 lžíce bazalkové pesto 4 plátky vepřová pečeně bez kosti 100 g čerstvé brusinky
Postup Vepřové steaky s brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plátky vepřového masa očistíme, lehce poklepeme, potřeme olejem a tenkou vrstvou pesta. Maso zabalíme do folie a necháme asi 1 hodinu rozležet
Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Na rozpuštěném másle za stálého míchání prohříváme brusinky spolu s cukrem a 1 lžící vody tak dlouho, dokud nebudou brusinky zcela měkké. Pak vmícháme pesto, hořčici a vše zředíme pomerančovou šťávou. Omáčku krátce povaříme a podle chuti přisladíme, osolíme a opepříme
Vepřové steaky zprudka opečeme na oleji, přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem, zakryjeme a necháme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 - 15 minut "dojít"
Vepřové steaky rozdělme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřovým steakům jsou šťouchané brambory.