Vepřové steaky s brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 lžic cukr
olej
sůl
1 lžíce máslo
1 lžička francouzská hořčice
čerstvá bazalka
100 ml pomerančová šťáva
mletý černý pepř
1 lžíce bazalkové pesto
4 plátky vepřová pečeně bez kosti
100 g čerstvé brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plátky vepřového masa očistíme, lehce poklepeme, potřeme olejem a tenkou vrstvou pesta. Maso zabalíme do folie a necháme asi 1 hodinu rozležet

  2. Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Na rozpuštěném másle za stálého míchání prohříváme brusinky spolu s cukrem a 1 lžící vody tak dlouho, dokud nebudou brusinky zcela měkké. Pak vmícháme pesto, hořčici a vše zředíme pomerančovou šťávou. Omáčku krátce povaříme a podle chuti přisladíme, osolíme a opepříme

  3. Vepřové steaky zprudka opečeme na oleji, přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem, zakryjeme a necháme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 - 15 minut "dojít"

  4. Vepřové steaky rozdělme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřovým steakům jsou šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!