Kompotová buchta z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1,5 hrnek polohrubá mouka 1 balíček skořicový cukr 1 sklenice kompotovaná jablka 1 kelímek ovocný jogurt (125 g)
Postup Kompotová buchta z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Kompotovaná jablka necháme na sítu dobře okapat, případně nakrájíme na menší kostky
Do pekárny nalijeme olej, vyklepneme vejce a jogurt, přisypeme mouku a oba druhy cukru. Vše zasypeme práškem do pečiva, zavřeme, nastavíme program DORT, kůrka světlá a zapneme
Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme okapaná jablka a necháme pekárnu pracovat
Po upečení necháme buchtu v otevřené pekárně 10 minut chladnout, pak ji vyklopíme, odstraníme hnětače a necháme ji zcela vychladnout
Před nakrájením můžeme kompotovou buchtu z domácí pekárny lehce pocukrovat.