Zapékaný květák se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 4 lžíce máslo 100 g strouhanka 1 svazeček petrželka 1 ks cibule 1 ks květák drcený kmín 100 g sterilované žampiony 50 g sterilovaný hrášek máslo na vymazání
Postup Zapékaný květák se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vychladlý jej pak rozebereme na růžičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme houby a hrášek, dochutíme solí a drceným kmínem, krátce podusíme
Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s máslem a troškou soli do pěny. Pěnu smícháme s květákem, houbami, strouhankou a nakonec i se sněhem z bílků
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme vzniklým těstem. Nákyp zapékáme v rozehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovou pochoutku ozdobíme petrželkou
Zapékaný květák se žampiony podáváme s kyselou okurkou.