Dušené vepřové kotlety na paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej sůl vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 2-3 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření 4 ks vepřová kotleta bez kosti
Postup Dušené vepřové kotlety na paprice
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno
Na lžíci oleje zprudka opečeme kotletky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, nasekanou cibuli a česnek. Vše za stálého míchání necháme zesklovatět a přidáme mletou sladkou papriku a hladkou mouku. Jakmile směs zpění, přilijeme vývar a omáčku přivedeme k varu. Poté do omáčky vrátíme kotlety a zakryté zvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí
Dušené vepřové kotlety na paprice rozdělíme na porce a podáváme s šunkovou či jinak připravenou rýží.