Dušené vepřové kostky se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vývar 400 g cibule sádlo 2 lžíce rajčatový protlak 1 ks bobkový list 600 g vepřová plec drcený kmín čerstvá petrželka 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 4 - 5 ks velké steakové žampiony
Postup Dušené vepřové kostky se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Velké steakové žampiony nakrájíme na stejně velké kostky jako maso
Na sádle osmahneme cibuli s česnekem a vmícháme vepřové maso. Vše orestujeme dorůžova, posypeme mletou paprikou a opět krátce opečeme. Pak ke směsi vmícháme rajčatový protlak, kmín, přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka
K měkkému masu přidáme nakrájené žampiony a vše ještě krátkou dobu podusíme, dokud nebudou žampiony měkké. Nakonec směs dochutíme solí a pepřem a promícháme s petrželkou
Dušené vepřové kostky se žampiony podáváme s těstovinami i pečivem jako hlavní chod.