Dušené vepřové kostky se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vývar
400 g cibule
sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
1 ks bobkový list
600 g vepřová plec
drcený kmín
čerstvá petrželka
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 - 5 ks velké steakové žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Velké steakové žampiony nakrájíme na stejně velké kostky jako maso

  2. Na sádle osmahneme cibuli s česnekem a vmícháme vepřové maso. Vše orestujeme dorůžova, posypeme mletou paprikou a opět krátce opečeme. Pak ke směsi vmícháme rajčatový protlak, kmín, přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka

  3. K měkkému masu přidáme nakrájené žampiony a vše ještě krátkou dobu podusíme, dokud nebudou žampiony měkké. Nakonec směs dochutíme solí a pepřem a promícháme s petrželkou

  4. Dušené vepřové kostky se žampiony podáváme s těstovinami i pečivem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!