Vepřová plec se šťávou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 0,5 lžiček sůl 100 ml voda 0,25 lžiček pepř mletý 1 lžíce plnotučná hořčice 600 g vepřová plec 1 lžička mletá červená paprika 2 lžíce sladký kečup 3 lžíce tmavá jíška
Postup Vepřová plec se šťávou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme
Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme. Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu
Šťávu z masa můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit instantní jíškou. Vepřovou plec se šťávou podáváme s těstovinami.