Jemné zeleninové risotto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrneček hrášek
1 - 2 špetky sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 - 2 špetky tymián
1 hrneček mrkev
1 l zeleninový vývar
300 g rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek použijeme mražený, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninový vývar použijeme předem připravený, v nejhorším případě můžeme použít z kostky, já používám bujon ze zdravé výživy

  2. V hrnci rozehřejeme 30 g másla, vsypeme cibuli a smažíme asi 5 minut na mírném ohni do zezlátnutí. Pak přisypeme mrkev s hráškem, malinko osolíme, zeleninu orestujeme, přidáme rýži, tymián a podlijeme půlkou vývaru. Vaříme za velmi častého míchání do vsáknutí vývaru, pak trochu vývaru přidáme a postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechen vývar. Poté už jen risotto za stálého míchání dovaříme doměkka. Rýže arborio je hotová za cca 20 - 25 minut. Na závěr jemné zeleninové risotto zjemníme zbývajícím kouskem másla a dochutíme solí (u dětí velmi opatrně)

  3. Jemné zeleninové risotto podáváme jako lehký oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!