Hrnkový rybízový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1/2 balíčku prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice cukr moučka rybíz 1 hrnek hrubá mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1/2 hrnku rostlinný olej máslo na vymazání 1,5 hrnek kyselé mléko drobenka mouka na vysypání
Postup Hrnkový rybízový koláč
Postup přípravy receptu
-
Odměříme si všechny suroviny, použijeme klasický hrnek. Všechny sypké suroviny vsypeme do mísy (mouku promíchanou s práškem do pečiva), přidáme olej, kyselé mléko a vejce. Vymícháme těsto
Rybíz otrháme od stonků, dobře opláchneme a necháme okapat. Promícháme s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce)
Drobenku si připravíme svou oblíbenou (máslo, mouka, cukr)
Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, bohatě posypeme pocukrovaným rybízem a posypeme drobenkou
Hrnkový rybízový koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Před podáváním koláč ještě pocukrujeme.