Jarní polévka s kedlubnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
150 g brambory
1 ks cibule
800 ml voda
150 g kedlubna
sladká smetana
čerstvé bylinky
čerstvě mletý pepř
1 kostka bujón s bylinkami a olivovým olejem

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Čerstvé bylinky usekáme. Nejvhodnější je mladá jarní kopřiva, pažitka, petrželka nebo řeřicha

  2. Na másle zpěníme cibulku a česnek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory. Vše přivedeme k varu, vložíme kostku bujónu s bylinkami a extra panenským olivovým olejem a zvolna zeleninu uvaříme doměkka. Potom kedlubnovou polévku rozmixujeme, opět přivedeme k varu, vmícháme usekané bylinky a odstavíme z tepla

  3. Jarní polévku s kedlubnou rozdělíme na talíře, zjemníme lžičkou smetany a podáváme s toastovým chlebem nebo krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!