Jarní polévka s kedlubnou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 150 g brambory 1 ks cibule 800 ml voda 150 g kedlubna sladká smetana čerstvé bylinky čerstvě mletý pepř 1 kostka bujón s bylinkami a olivovým olejem
Postup Jarní polévka s kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Brambory a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Čerstvé bylinky usekáme. Nejvhodnější je mladá jarní kopřiva, pažitka, petrželka nebo řeřicha
Na másle zpěníme cibulku a česnek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory. Vše přivedeme k varu, vložíme kostku bujónu s bylinkami a extra panenským olivovým olejem a zvolna zeleninu uvaříme doměkka. Potom kedlubnovou polévku rozmixujeme, opět přivedeme k varu, vmícháme usekané bylinky a odstavíme z tepla
Jarní polévku s kedlubnou rozdělíme na talíře, zjemníme lžičkou smetany a podáváme s toastovým chlebem nebo krutony.