Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 g sůl 2 lístky bobkový list 5 listů čerstvá bazalka 3 snítky čerstvý tymián 20 g čerstvá petrželka 300 g krůtí maso 3 snítky čerstvý rozmarýn 3 lžíce extra panenský olivový olej 6 - 8 ks sušená rajčata v oleji
Postup Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm a vložíme do marinády z extra panenského olivového oleje, soli, bobkového listu, rozmarýnu, tymiánu, bazalky (lístky natrháme) a petrželky (nemáte-li čerstvé, užijeme klidně sušené). Maso necháme v marinádě uložené přes noc v chladničce
Další den jednoduše vyklopíme maso i s marinádou na horkou pánev (olej už je v marinádě) a asi 10 - 12 minut zprudka restujeme. Na poslední 2 minuty přidáme sušená rajčata naložená v oleji a bylinkách, promícháme s masem a potom ihned podáváme
Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty servíruje s rýží, případně se výborně hodí i k těstovinám. Zkuste podávat s červeným sicilským vínem, aroma bylin a rajčat skvěle vynikne!