Středomořské špagety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
4 ks lilek
350 g špagety
2 lžičky cukr moučka
pepř
2 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
čerstvá bazalka
1 hrnek černé olivy bez pecek
750 g drcená rajčata z konzervy
400 g konzervovaná srdíčka artyčoků
olivový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Ve vysoké pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a opékáme na něm na mírném ohni 4-5 minut dozlatova cibuli, česnek a lilky. Opečené lilky pokapeme citronovou šťávou a pánev odstavíme

  2. Drcená rajčata rozmixujeme a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme, potom vmícháme cukr a rajčatový protlak. Pánev vrátíme na oheň, omáčku s lilky přivedeme k varu, snížíme teplotu a mírné vaříme za občasného zamíchání asi 20 minut

  3. Opatrně vmícháme srdíčka artyčoků a černé olivy a povaříme je 5 minut

  4. Mezitím vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 7-8 minut špagety. Těstoviny musejí být měkké, zároveň však ještě pevné. Špagety důkladně scedíme, promícháme s máslem a upravíme na velkou mísu nebo rozdělíme na talíře

  5. Těstoviny přelijeme omáčkou s lilky, artyčoky a olivami a ozdobíme snítkami čerstvé bazalky. Pokrm ihned podáváme s chlebem s olivami

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!