Středomořské špagety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 4 ks lilek 350 g špagety 2 lžičky cukr moučka pepř 2 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva čerstvá bazalka 1 hrnek černé olivy bez pecek 750 g drcená rajčata z konzervy 400 g konzervovaná srdíčka artyčoků olivový chléb
Postup Středomořské špagety
Postup přípravy receptu
-
Ve vysoké pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a opékáme na něm na mírném ohni 4-5 minut dozlatova cibuli, česnek a lilky. Opečené lilky pokapeme citronovou šťávou a pánev odstavíme
Drcená rajčata rozmixujeme a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme, potom vmícháme cukr a rajčatový protlak. Pánev vrátíme na oheň, omáčku s lilky přivedeme k varu, snížíme teplotu a mírné vaříme za občasného zamíchání asi 20 minut
Opatrně vmícháme srdíčka artyčoků a černé olivy a povaříme je 5 minut
Mezitím vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 7-8 minut špagety. Těstoviny musejí být měkké, zároveň však ještě pevné. Špagety důkladně scedíme, promícháme s máslem a upravíme na velkou mísu nebo rozdělíme na talíře
Těstoviny přelijeme omáčkou s lilky, artyčoky a olivami a ozdobíme snítkami čerstvé bazalky. Pokrm ihned podáváme s chlebem s olivami
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny