Buránie recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 dkg máslo hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání 1 kg jehněčí kýta 1 ks střední cibule 3 lžičky mletá sladká paprika 1/2 kg fazolové lusky
Postup Buránie
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky očistíme, nakrájíme na 5 cm velké kousky a uvaříme je ve slané vodě
Na rozpuštěném másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme jehněčí maso nakrájené na kostky, osolíme a orestujeme, přidáme papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme za občasného zamíchání, až je maso skoro měkké. Buránii zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme fazolové lusky a krátce povaříme
Buránii podáváme s chlebem.