Vaječina se salámem a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks cibule 4 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 10 dkg zauzený salám 2 lžíce sterilovaná kapie
Postup Vaječina se salámem a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Zauzený salám nakrájíme na kostičky. Hrášek a kapii scedíme, zeleninu necháme okapat. Kapii rozkrájíme na kousíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Na pánvi necháme rozpustit kousek másla a na rozpuštěné máslo vhodíme cibulku. Orestujeme a přidáme salám. Opět necháme krátce opéct za občasného promíchání. Poté vlijeme vejce rozšlehaná se solí a pepřem. Vsypeme hrášek, kapii a mícháme, až nám vejce začnou tuhnout. Podle chuti můžeme přidat ještě jiné koření a bylinky
Vaječinu se salámem a hráškem podáváme jako hlavní chod, ke kterému přikusujeme čerstvé pečivo.