Babiččino linecné cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 200 g máslo marmeláda 2 ks žloutek 1 ks citron 100 g cukr moučka cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka
Postup Babiččino linecné cukroví
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (cukry, mouku, máslo, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru) zpracujeme na vále, dokud nevznikne pevné těsto. Celou masu těsta pak rozkrájíme a jednotlivé části pak vyválíme
Z vyváleného těsta vykrajujeme za pomocí tvořítek tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Ty pak dáme péct do předehřáté trouby cca na 170 - 180 °C
Upečené linecké cukroví necháme vystydnout a pak natřeme libovolnou marmeládou, doporučuji však meruňkovou marmeládu. Babiččino linecké cukroví poprášíme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě či čaji.