Dušený čerstvý špenát recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
400 ml mléko
smetana
2 lžíce hladká mouka
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
500 g baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou mladou cibuli a přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou zásmažku. Na nudličky nakrájený baby špenát přidáme do zásmažky a necháme zavadnout. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu

  2. Vejce rozšleháme a pomalu přilijeme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme

  3. Dušený špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek. Špenát můžeme ještě zjemnit smetanou

  4. Takto připravený dušený čerstvý špenát podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!