Dušený čerstvý špenát recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 1 ks vejce 400 ml mléko smetana 2 lžíce hladká mouka 2 ks jarní cibulka mletý černý pepř 500 g baby špenát
Postup Dušený čerstvý špenát
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou mladou cibuli a přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou zásmažku. Na nudličky nakrájený baby špenát přidáme do zásmažky a necháme zavadnout. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu
Vejce rozšleháme a pomalu přilijeme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme
Dušený špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek. Špenát můžeme ještě zjemnit smetanou
Takto připravený dušený čerstvý špenát podáváme s vařeným bramborem.