Dušený hrášek s mrkví a bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 lžičky tymián libeček 2 lžíce olivový olej 1 - 2 lžíce sojová omáčka 2 špetky drcený kmín 1 balíček mražený hrášek 1 svazek jarní cibulka s natí 1 kostka mražená mrkev vývar na podlití
Postup Dušený hrášek s mrkví a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si balíčky mražené zeleniny, které předem nerozmrazujeme. Mrkev použijeme nakrájenou na kostičky nebo zakoupíme balíček malé baby karotky
Celý svazek cibulky si očistíme a i s natí nakrájíme na kolečka
V hrnci rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibulku. Pak vsypeme celý obsah zeleniny a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme kmín, trochu soli a asi 10 - 15 minut dusíme téměř doměkka. Pak přidáme nejlépe čerstvý tyimián, trošku libečku a necháme vydusit šťávu. Nakonec jen lehce zakápneme sójovou omáčkou a máme hotovo
Dušený hrášek s mrkví a bylinkami rozdělíme do misek a podáváme jako lehký hlavní chod. Někdo přidá jako přílohu brambor, krajíc chleba, někomu postačí samotná zelenina.