Dušený hrášek s mrkví a bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 lžičky tymián
libeček
2 lžíce olivový olej
1 - 2 lžíce sojová omáčka
2 špetky drcený kmín
1 balíček mražený hrášek
1 svazek jarní cibulka s natí
1 kostka mražená mrkev
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si balíčky mražené zeleniny, které předem nerozmrazujeme. Mrkev použijeme nakrájenou na kostičky nebo zakoupíme balíček malé baby karotky

  2. Celý svazek cibulky si očistíme a i s natí nakrájíme na kolečka

  3. V hrnci rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibulku. Pak vsypeme celý obsah zeleniny a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme kmín, trochu soli a asi 10 - 15 minut dusíme téměř doměkka. Pak přidáme nejlépe čerstvý tyimián, trošku libečku a necháme vydusit šťávu. Nakonec jen lehce zakápneme sójovou omáčkou a máme hotovo

  4. Dušený hrášek s mrkví a bylinkami rozdělíme do misek a podáváme jako lehký hlavní chod. Někdo přidá jako přílohu brambor, krajíc chleba, někomu postačí samotná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!