Dušený hrášek s mrkví recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 špetky majoránka
2 ks mrkev
1 ks velká cibule
mletý pepř
1 ks kedluben
1 lžička dobromysl
1 balíček mražený hrášek
2 lžíce tekuté polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a spolu s oloupanou kedlubnou najemno nastrouháme

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme hrášek, nastrouhanou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme tekuté polévkové koření, sůl, pepř a dobromysl. Dusíme doměkka za občasného promíchání, až nám směs zhoustne. Přidáme majoránku a ještě prohříváme

  3. Dušený hrášek s mrkví scedíme a podáváme jako přílohu. Vegetariáni ji klidně i se šťávou dají do mističek a podávají jako hlavní chod s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!