Těstoviny s tuňákovo-rozmarýnovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 snítky rozmarýn 1 ks limetka 1 lžíce med 3 ks šalotka 1 lžička olivový olej 250 ml zakysaná smetana 2 konzervy tuňák v olivovém oleji 1 balení penne těstoviny
Postup Těstoviny s tuňákovo-rozmarýnovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Šalotku očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme ve větší pánvi na troše přírodního oleje
Z tuňáků vylijeme přebytečný olej, přidáme je k šalotce, přisypeme nadrcený rozmarýn a promícháme
Mezitím si připravíme omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s medem a šťávou z limetky
Smetanovou omáčku přidáme do pánve k tuňákovi, pořádně promícháme a necháme vařit na mírném ohni cca 10 minut. Omáčku přisolíme podle chuti
V tuto chvíli si můžeme uvařit těstoviny penne podle návodu
Penne těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme tuňákovo-rozmarýnovou omáčkou a ihned podáváme.