Těstoviny s tuňákovo-rozmarýnovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 snítky rozmarýn
1 ks limetka
1 lžíce med
3 ks šalotka
1 lžička olivový olej
250 ml zakysaná smetana
2 konzervy tuňák v olivovém oleji
1 balení penne těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme ve větší pánvi na troše přírodního oleje

  2. Z tuňáků vylijeme přebytečný olej, přidáme je k šalotce, přisypeme nadrcený rozmarýn a promícháme

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s medem a šťávou z limetky

  4. Smetanovou omáčku přidáme do pánve k tuňákovi, pořádně promícháme a necháme vařit na mírném ohni cca 10 minut. Omáčku přisolíme podle chuti

  5. V tuto chvíli si můžeme uvařit těstoviny penne podle návodu

  6. Penne těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme tuňákovo-rozmarýnovou omáčkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!