Karbanátky s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce strouhanka vegeta 1 ks rohlík 1 ks velká cibule 15 dkg anglická slanina olej na smažení 15 dkg uzený bůček pažitka nebo petrželka čerstvě mletý pepř 500 g vepřové mleté maso 1 lžička pálivá francouzská hořčice
Postup Karbanátky s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Maso pomeleme na mlýnku, ochutíme solí, vegetou, nasekanou pažitkou či petrželkou a pepřem. V mléce namočený rohlík přidáme k masu spolu s vejci, pro chuť doplníme ještě lžičkou francouzské hořčice
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na kostičkách slaniny osmahneme. Vmícháme uzený bůček a krátce orestujeme
Vše promícháme a necháme v lednici uležet. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme v rozpáleném oleji
Karbanátky s uzeným masem jsou dobré teplé i studené.