Vaječná kapsa se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky sůl
1 - 2 špetky sůl
8 ks vejce
2 - 3 lžíce máslo
6 - 8 lžic mléko
2 ks cibule
1/2 kg mrkev
3 lžíce polohrubá mouka
5 listů kadeřávek
1 - 2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi si na másle orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme očištěnou a na drobnější kostky krájenou čerstvou mrkev. Dobře promícháme a přikryjeme poklicí

  2. Kadeřávek (neboli kapustu kadeřavou) dobře propláchneme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ho na pánev k mrkvi. Mírně osolíme, opepříme a necháme pod poklicí dojít doměkka. Vodou nepodléváme, zelenina by měla pustit svou šťávu. Směs pouze občas promícháme

  3. Vejce dobře našleháme s polohrubou moukou, přidáme mléko a osolíme. Na tři vejce přidáme jednu lžíci mouky a dvě lžíce mléka. Ze dvou vajec připravíme jednu silnější omeletu

  4. Na polovinu omelety navrstvíme připravenou zeleninu, druhou polovinou ji přikryjeme

  5. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme čerstvou zeleninou (rajčaty, listem kadeřávku, apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!