Středomořské topinky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 ks pórek 1 hrst bazalka 1 ks mozzarella 1 lžíce koření gyros 2 lžíce olivový olej 25 dkg mleté vepřové maso mletý černý pepř 5 ks cherry rajčátka 6 plátků starší chleba
Postup Středomořské topinky
Postup přípravy receptu
-
Krajíčky chleba rozpůlíme a opečeme nasucho v topinkovači
Na olivovém oleji opražíme mleté maso, až se nám rozdrobí a opraží dorůžova. Přidáme nakrájený pórek, ochutíme solí, pepřem a kořením. Směs pražíme přibližně 10 minut a pak spojíme rozšlehanými vejci
Topinky naskládáme na plech. Na každý dáme hromádku směsi. Na směs dáme kolečko mozzarelly a kolečko cherry rajčátka. Okořeníme bazalkou. Takto připravené středomořské topinky dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby
Středomořské topinky podáváme se zeleninovým salátem a skleničkou červeného vína.