Pikantní marinovaná kuřecí prsa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce solamyl
2 ks pomeranč
2 lžíce olivový olej
2 ks kuřecí prsa
2 lžíce sójová omáčka
2 ks pomerančová kůra
1 lžíce rybí omáčka
0,5 lžiček mletý zázvor
0,25 lžiček čerstvě mletý černý pepř
0,5 lžiček třtinový cukr
2 lžíce domácí majonéza
2 ks jarní cibulka s natí
1 ks čerstvá feferonka
1 ks čerstvá červená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na proužky a osolíme. Proužky masa dáme do mísy, promícháme s 2 lžícemi domácí majonézy a odložíme marinovat na noc do chladničky

  2. V den D vybereme maso z chladničky a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Zatím pokrájíme na jemno feferonku, omytou čerstvou kapii pokrájíme na malé kousky a očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kolečka

  3. Pomeranče omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme do misky. Z pomerančů vymačkáme šťávu a přidáme ke strouhané kůře, přidáme rozetřený česnek, přilijeme sójovou a rybí omáčku, promícháme s třtinovým cukrem, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletým zázvorem a vmícháme solamyl. Všechno spolu promícháme na hladkou omáčku

  4. V hrnci na rozehřátém oleji zprudka opečeme pokrájená kuřecí prsa, přidáme pokrájenou zeleninu a spolu restujeme několik minut. Poté přilijeme připravenou pomerančovou omáčku a spolu povaříme, až omáčka zhoustne

  5. Pikantní marinovaná kuřecí prsa servírujeme horká se suchou vařenou rýží. Jde o rychlé lehce pikantní jídlo příjemné slano-sladko-kyselé chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!