Pikantní marinovaná kuřecí křidélka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
5 lžic olivový olej
0,5 lžiček sušený tymián
0,25 lžiček čerstvě mletý černý pepř
800 g kuřecí křidélka
0,5 lžiček cayenské koření
1 lžička mletá uzená červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nastrouháme česnek a cibuli, přidáme mletou uzenou papriku, cayenské koření, tymián, olivový olej a mletý černý pepř. Dobře spolu promícháme a marináda je hotová

  2. Kuřecí křidélka očistíme. Kdo chce, odsekne špičky křidélek. Pokud jsou větší, přesekneme v kloubu. Já jsem je ponechala v tomto stavu. Křidélka omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. Křidélka pořádně osolíme z obou stran, vydatně potřeme ze všech stran marinádou a odložíme marinovat minimálně na 4 hodiny do chladničky, nejlépe ale na celou noc

  3. Kuřecí křidélka vybereme z chladničky a necháme volně ohřát na pokojovou teplotu. Misku se zbylou marinádou opláchneme trochou studené vody a marinádu i s olejem nalijeme na kuřecí křidélka

  4. Připravená křidélka pečeme nepřikrytá v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Nejprve pečeme z jedné strany 20 minut, potom obrátíme a z druhé strany pečeme také 20 minut za častého přelévání výpekem

  5. Pikantní marinovaná kuřecí křidélka podáváme s krajícem čerstvě upečeného domácího chleba. Vhodné jsou i brambory v jakékoliv úpravě nebo dušená rýže. Dobře se ke křidélkům také hodí sklenice dobře vychlazeného oroseného piva

  6. Je to jednoduché a poměrně rychle hotové jídlo pikantní chuti, které je výborně ochucené a nádherně voňavé po uzené paprice, česneku, cibuli a koření. Doporučuji vyzkoušet všem milovníkům pikantních jídel s uzenou příchutí. Větším jedlíkům připravte větší množství, neboť křidélka jsou velmi jedlá. Na obrázku je vidět chutnou dobře vypečenou křupavou kůžičku, pod kterou se skrývá měkké šťavnaté maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!