Středomořské karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 g mleté hovězí maso
1 lžíce citronová šťáva
0,5 svazků petrželová nať
0,5 lžiček pálivá paprika
1 špetka římský kmín
mletý černý pepř
125 g čerstvý sýr steakové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou, kmínem, paprikou, citronovou šťávou, solí a pepřem. Necháme v chladu alespoň hodinu uležet, aby se chutě prolnuly

  2. Poté mokrýma rukama tvarujeme malé karbanátky, které pečeme buď na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě rozehřáté na 200 °C, nebo na grilu - z obou stran přibližně 6 - 8 minut

  3. Středomořské karbanátky chutnají skvěle se zeleninovými saláty nebo bílým chlebem

  4. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!