Středomořské karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 500 g mleté hovězí maso 1 lžíce citronová šťáva 0,5 svazků petrželová nať 0,5 lžiček pálivá paprika 1 špetka římský kmín mletý černý pepř 125 g čerstvý sýr steakové koření
Postup Středomořské karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Maso promícháme s nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou, kmínem, paprikou, citronovou šťávou, solí a pepřem. Necháme v chladu alespoň hodinu uležet, aby se chutě prolnuly
Poté mokrýma rukama tvarujeme malé karbanátky, které pečeme buď na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě rozehřáté na 200 °C, nebo na grilu - z obou stran přibližně 6 - 8 minut
Středomořské karbanátky chutnají skvěle se zeleninovými saláty nebo bílým chlebem
Zdroj: Eklasa.cz