Středomořská rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
pepř
2 lžíce olivový olej
1 ks bouquet garni
2 ks česnek na plátky
1 kg středomořská ryba (okoun, rejnok, chňapal)
1 ks fenykl - nakrájená hlíza
2 ks šalotka - nakrájená
600 g rajče zralé - nakrájené
1 - špetka - celý šafrán
700 ml rybí vývar
likér s anýzovou příchutí - pastis

Postup přípravy receptu

  1. V tomto receptu používáme bouquet garni, což je směs bylinek v sítku. V tomto případě jde o petrželku, tymián, bobkový list, řapíkový celer. Jako přílohu receptu pak použijeme jednu bagetu nakrájenou na plátky, které lehce opečeme. Dále nastrouhaný sýr gruyére

  2. Ryby zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na kousky. V hrnci se silným dnem rozehřejme olej, přidáme fenykl a opékáme ho za častého míchání asi 5 minut. Přidáme šalotky a česnek a opékáme je 5 minut

  3. Vmícháme ryby, rajčata, bouquet garni (bylinky), šafrán a rybí vývar. Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a směs zvolna vaříme za občasného míchání dalších 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Podle potřeby sbíráme naběračkou s otvory pěnu, která se tvoří na povrchu

  4. Z polévky odstraníme bouquet garni. Polévku rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Polévku vrátíme do hrnce, prohřejeme ji, osolíme a opepříme. Můžeme vmíchat trochu pastisu

  5. Opečené krajíčky chleba posypeme sýrem, přidáme na talíře a přelijeme polévkou tak jako na obrázku

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!