Středomořská rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl pepř 2 lžíce olivový olej 1 ks bouquet garni 2 ks česnek na plátky 1 kg středomořská ryba (okoun, rejnok, chňapal) 1 ks fenykl - nakrájená hlíza 2 ks šalotka - nakrájená 600 g rajče zralé - nakrájené 1 - špetka - celý šafrán 700 ml rybí vývar likér s anýzovou příchutí - pastis
Postup Středomořská rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
V tomto receptu používáme bouquet garni, což je směs bylinek v sítku. V tomto případě jde o petrželku, tymián, bobkový list, řapíkový celer. Jako přílohu receptu pak použijeme jednu bagetu nakrájenou na plátky, které lehce opečeme. Dále nastrouhaný sýr gruyére
Ryby zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na kousky. V hrnci se silným dnem rozehřejme olej, přidáme fenykl a opékáme ho za častého míchání asi 5 minut. Přidáme šalotky a česnek a opékáme je 5 minut
Vmícháme ryby, rajčata, bouquet garni (bylinky), šafrán a rybí vývar. Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a směs zvolna vaříme za občasného míchání dalších 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Podle potřeby sbíráme naběračkou s otvory pěnu, která se tvoří na povrchu
Z polévky odstraníme bouquet garni. Polévku rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Polévku vrátíme do hrnce, prohřejeme ji, osolíme a opepříme. Můžeme vmíchat trochu pastisu
Opečené krajíčky chleba posypeme sýrem, přidáme na talíře a přelijeme polévkou tak jako na obrázku
Zdroj: Slovart.cz