Plněné vepřové roládky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 200 g paštika 4 plátky anglická slanina 4 plátky vepřová kýta 250 ml Alpro Cuisine na vaření
Postup Plněné vepřové roládky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky omyjeme, osušíme a zbavíme tučných částí. Lehce naklepeme, osolíme z obou stran, potřeme paštikou a srolujeme do malé rolády. Každou roládu překryjeme plátkem slaniny a upevníme párátky nebo režnou nití
Vložíme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 220 °C. Pečeme zhruba 45 minut podle velikosti rolád. Ke konci pečení do výpeku přidáme smetanu Alpro Cuisine na vaření, zamícháme a krátce povaříme
Plněné vepřové roládky můžeme podávat s rýží nebo uvařenými brambory.