Středomořská rybí polévka s fenyklem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 hrst petrželka 1 ks fenykl olivový olej 500 ml rybí vývar 200 g loupané krevety 300 g bílá mořská ryba 1 sklenice Italská rajčatová hotová omáčka Otma Gurmán
Postup Středomořská rybí polévka s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na olivovém oleji pomalu opékáme nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť. Fenykl zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky
Přidáme ho k česneku a restujeme dalších 5 minut. Přilijeme Italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a necháme 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolíme
Přidáme rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povaříme. Na posledních pár minut přihodíme krevety na prohřátí
Středomořskou rybí polévku s fenyklem posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.