Fenyklový salát se zeleninou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
1 svazek ředkvičky
4 ks rajče
2 ks fenykl
1 lžíce ocet balsamico
1 lžička plnotučná hořčice
chilli koření
1 ks salátová okurka
2 ks cibulová nať
mletý černý pepř
3 lžíce extra panenský olivový olej
1 lžička papriková pomazánka

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme 3 lžíce extra panenského olivového oleje s lžíci octu balsamico, lžičkou plnotučné hořčice a lžičkou sterilované paprikové pomazánky Saba. Zálivku osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a chilli kořením

  2. Fenykl zbavíme svrchních dvou listů a odkrojíme košťály, pak je rozčtvrtíme a tence nakrájíme, stejně nakrájíme i ředkvičky. Košťály fenyklu můžeme použít do vývaru. Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky. Cibulovou nať ze dvou cibulí nakrájíme na kolečka a nať fenyklu nadrobno. Vše pořádně promícháme se zálivkou a salát dáme před podáváním vychladit

  3. Fenyklový salát se zeleninou podáváme dobře vychlazený ke svačině nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!