Fenyklový salát se zeleninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks paprika 1 svazek ředkvičky 4 ks rajče 2 ks fenykl 1 lžíce ocet balsamico 1 lžička plnotučná hořčice chilli koření 1 ks salátová okurka 2 ks cibulová nať mletý černý pepř 3 lžíce extra panenský olivový olej 1 lžička papriková pomazánka
Postup Fenyklový salát se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme 3 lžíce extra panenského olivového oleje s lžíci octu balsamico, lžičkou plnotučné hořčice a lžičkou sterilované paprikové pomazánky Saba. Zálivku osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a chilli kořením
Fenykl zbavíme svrchních dvou listů a odkrojíme košťály, pak je rozčtvrtíme a tence nakrájíme, stejně nakrájíme i ředkvičky. Košťály fenyklu můžeme použít do vývaru. Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky. Cibulovou nať ze dvou cibulí nakrájíme na kolečka a nať fenyklu nadrobno. Vše pořádně promícháme se zálivkou a salát dáme před podáváním vychladit
Fenyklový salát se zeleninou podáváme dobře vychlazený ke svačině nebo večeři.