Uzená polévka z žebírek recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
sůl
5 ks brambory
1,5 lžíce majoránka
3 hrstě kroupy
2 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
1 kostka masový bujon
2 kostky zeleninový bujon
4 kuličky celý černý pepř
750 g uzená žebra
Postup Uzená polévka z žebírek
Postup přípravy receptu
-
Žebra, kroupy, celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, sůl a bujon vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou po rysku
Hrnec uzavřeme a po přivedení do varu vaříme 20 minut. Poté vyjmeme žebírka a koření, vsypeme brambory nakrájené na kostky a povaříme doměkka
Polévku okořeníme majoránkou a přidáme dvě hrsti uzeného masa, které jsme ořezali z povařených žebírek. Zbytek masa můžeme použít například na šunkofleky
Uzenou polévku z žebírek ihned podáváme na stůl k jídlu.