Risotto s klobásou a houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 3 ks klobása parmazán 300 g žampiony 0,5 sklenek bílé víno zeleninový vývar 350 g rýže na risotto
Postup Risotto s klobásou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou klobásu bez kůžičky nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky
Klobásu osmažíme s česnekem a podlijeme suchým vínem. Přidáme nakrájené žampiony a společně prosmažíme asi 5 minut. Následně přidáme rýži, kterou osolíme a při podlevání vývarem po malých částech vaříme do změknutí. Hotové risotto promícháme s máslem a nastrouhaným sýrem
Risotto s klobásou a houbami podáváme teplé k hlavnímu chodu.