Risotto s cuketou a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 - 60 g máslo
100 g parmazán
zeleninový vývar
2 - 3 ks jarní cibulka
2 ks mladá cuketa
400 g rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a bez natě nakrájíme nadrobno. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a podélně rozřízneme na čtvrtky. Cuketu nakrájíme na drobné kousky

  2. Na polovině másla necháme zpěnit cibulku, pozor, nesmí být dohněda! K cibulce vsypeme nepropláchnutou rýži arborio a 2 minuty opékáme

  3. Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme cuketu, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16 - 18 minut vařit za občasného promíchání. Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně

  4. Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotového risotta vmícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta energicky zašleháme zbylý kousek másla, získá krémovitější konzistenci. Je-li potřeba, mírně osolíme

  5. Pravé italské risotto s cuketou a parmazánem ihned po přípravě servírujeme a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!