Vepřové plátky na rajčatech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule tymián pórek olivový olej 2 ks velké rajče rajský protlak 400 g vepřové plecko mletý černý pepř koření ďábelská směs koření na rožnění
Postup Vepřové plátky na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a zlehka potřeme rajským protlakem. Cibuli oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak zelenou část pórku (kousek asi 7 cm velký)
Na oleji vepřové plátky prudce orestujeme, maso pustí šťávu. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, kolečka rajčat, podlijeme trochou vody a vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Ochutíme ďábelskou směsí a kořením na rožnění. Nakonec ochutíme tymiánem, nemusíme jím šetřit, pokud máme chuť tymiánu rádi. Nakonec přimícháme kolečka pórku, promícháme a společně prohřejeme. Šťávu nezahušťujeme
K vepřovým plátkům na rajčatech podáváme brambory na jakýkoliv způsob - hranolky, americké brambory, krokety, ale i bramborovou kaši. Ozdobíme čerstvou zeleninou
Na recept vepřové plátky na rajčatech můžeme použít i kýtu, ale plecko je chutnější a šťavnatější. Další variantou je, že rajčata spaříme a zbavíme slupky, ale není to nutné, v pokrmu nijak nevadí.