Vepřové plátky na majoránce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
majoránka
1 kelímek smetana ke šlehání
4 plátky vepřové maso
1 kelímek smetana na vaření
čerstvě mletý pepř
hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky (jaké máme k dispozici) na velmi jemno rozklepeme. Po obou stranách potřeme marinádou vymíchanou z oleje, soli, čerstvě namletého pepře a majoránky. Necháme přes noc odležet

  2. Na nepřilnavé pánvi maso opečeme, podlijeme trochou vody a podusíme za občasného obracení. Přilijeme obě smetany, přidáme asi lžíci majoránky a znovu dusíme, až je maso měkké. Plátky masa vyjmeme a omáčku zahustíme hotovou jíškou. Podle chuti ještě přisolíme. Vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme

  3. Vepřové plátky na majoránce podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, ale klidně i těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!