Fazolky nakyselo recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička olej sůl 1/2 lžičky ocet 1 lžička sójová omáčka 350 - 400 g zelené fazolky 40 g jemně mleté ovesné vločky 600 ml voda na vločky 50 g sušené sojové mléko nebo sušený smetanový nápoj
Postup Fazolky nakyselo
Postup přípravy receptu
-
Zelené fazolky uvaříme ve slané vodě úplně doměkka. Vodu slijeme do odměrné nádoby a doplníme studenou vodou do objemu 600 ml
Do odměřené tekutiny přidáme jemné ovesné vločky a uvaříme ovesnou kaši, kterou za horka propasírujeme pře sítko do hrnce s fazolkami. K fazolkám přidáme do omáčky sušený sojový nápoj, za horka rozmícháme, rozpustíme a velmi krátce povaříme. Fazolky osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a trošku okyselíme octem. Dále už nevaříme, přidáme lžičku oleje, nejlépe olivového
Fazolky nakyselo podáváme jako přílohu k pečenému masu s bramborovými knedlíky, ale klidně i jen tak s vařeným vejcem a bramborem.