Fazolky nakyselo recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička olej
sůl
1/2 lžičky ocet
1 lžička sójová omáčka
350 - 400 g zelené fazolky
40 g jemně mleté ovesné vločky
600 ml voda na vločky
50 g sušené sojové mléko nebo sušený smetanový nápoj

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky uvaříme ve slané vodě úplně doměkka. Vodu slijeme do odměrné nádoby a doplníme studenou vodou do objemu 600 ml

  2. Do odměřené tekutiny přidáme jemné ovesné vločky a uvaříme ovesnou kaši, kterou za horka propasírujeme pře sítko do hrnce s fazolkami. K fazolkám přidáme do omáčky sušený sojový nápoj, za horka rozmícháme, rozpustíme a velmi krátce povaříme. Fazolky osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a trošku okyselíme octem. Dále už nevaříme, přidáme lžičku oleje, nejlépe olivového

  3. Fazolky nakyselo podáváme jako přílohu k pečenému masu s bramborovými knedlíky, ale klidně i jen tak s vařeným vejcem a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!