Fazolová polévka po italsku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 100 ml olej sůl 3 ks brambory 1 ks cibule 150 g celer 4 ks rajče 1 ks mrkev strouhaný parmazán zeleninový vývar 8 - 10 ks růžičková kapusta 250 g bílé fazole mletý černý pepř 1 ks malý pórek
Postup Fazolová polévka po italsku
Postup přípravy receptu
-
Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den zvolna vaříme fazole ve stejné vodě asi 20 minut
Zeleninu očistíme. Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustové růžičky očistíme od vrchních listů, zbavíme stonku a omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme celer, mrkev, rajčata, kapustičky, brambory a vše restujeme přibližně 5 - 6 minut. Potom orestovanou zeleninovou směs zalijeme vývarem i s fazolemi. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni vaříme ještě 20 - 25 minut
Potom asi 1/3 polévky oddělíme a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Tím v podstatě polévku zahustíme a vrátíme k ostatním ingrediencím
Fazolovou polévku po italsku podáváme se strouhaným parmazánem.