Fazolová polévka pro každého recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 hrst petrželka 3 ks brambory 3 špetky mletý pepř 2 špetky muškátový květ 3 hrstě bílé fazole měkký salám 2 kostky zeleninový bujon
Postup Fazolová polévka pro každého
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve si přes noc namočíme bílé fazolky. Ráno je uvaříme v kastrůlku v 1 l vody, do které přidáme 2 kostky bujonu. Fazolky uvaříme doměkka
Fazolky necháme lehce zchladnout a rozmixujeme. Dáme si záležet, abychom rozmixovali i slupky z fazolek na co nejmenší kousky. Přilijeme 3 dl vody a přivedeme k varu. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené menší brambory a vaříme doměkka. Fazolovou polévku dochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem a nasekanou kudrnkou. Těsně před dovařením přidáváme nakrájený salám, vegetariáni mohou nahradit rozšlehaným vejcem, vegani nedají pochopitelně nic
Fazolovou polévku pro každého podáváme v miskách nebo hlubokých talířích.