Fazolová polévka pro každého recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 hrst petrželka
3 ks brambory
3 špetky mletý pepř
2 špetky muškátový květ
3 hrstě bílé fazole
měkký salám
2 kostky zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si přes noc namočíme bílé fazolky. Ráno je uvaříme v kastrůlku v 1 l vody, do které přidáme 2 kostky bujonu. Fazolky uvaříme doměkka

  2. Fazolky necháme lehce zchladnout a rozmixujeme. Dáme si záležet, abychom rozmixovali i slupky z fazolek na co nejmenší kousky. Přilijeme 3 dl vody a přivedeme k varu. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené menší brambory a vaříme doměkka. Fazolovou polévku dochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem a nasekanou kudrnkou. Těsně před dovařením přidáváme nakrájený salám, vegetariáni mohou nahradit rozšlehaným vejcem, vegani nedají pochopitelně nic

  3. Fazolovou polévku pro každého podáváme v miskách nebo hlubokých talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!