Segedínský guláš podle Richarda Nováka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 ks cibule jíška 3 ks bobkový list 1,5 l masový vývar 6 lžiček zakysaná smetana 3 ks zelená paprika 1 kg vepřová plec 2 lžičky mletý kmín 3 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 4 lžíce vepřové sádlo 400 g sterilované zelí 200 g smetana na vaření 30%
Postup Segedínský guláš podle Richarda Nováka
Postup přípravy receptu
-
Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a libovolně nakrájíme. Maso očistíme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm
V rozpáleném hrnci rozpustíme vepřové sádlo a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kmín, zelenou papriku, maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vložíme prolisovaný česnek, bobkové listy, zaprášíme mletou paprikou a opět chvilku restujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a maso dusíme do poloměkka cca 30 minut
Když je maso poloměkké, přidáme sterilované zelí s trochou nálevu a vše znovu dusíme dalších 30 minut, dokud maso i zelí nezměkne. Segedínský guláš mírně zahustíme jíškou a pro zjemnění přidáme 30% smetanu na vaření a pár minut ještě provaříme
Ve finále ze segedínského guláše vyndáme bobkové listy a podle potřeby dochutíme pepřem a solí
Segedínský guláš podle Richarda Nováka podáváme s knedlíkem, zdobíme petrželkou a lžičkou zakysané smetany
Foto: Pixabay.com