Vločková polévka se zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 hrst hrášek 100 ml vývar 1 - 2 ks vejce 2 ks brambory celer 1 ks pórek 2 ks mrkev 1 - 2 ks petržel 1 ks kedlubna 1 hrst ovesné vločky 1 špetka mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mořská sůl
Postup Vločková polévka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme
Vločky krátce orestujeme na olivovém oleji, lehce osolíme, přidáme pepř a papriku. Vložíme nakrájenou zeleninu, cibuli, mrkev, pórek, petržel, celer, kedlubnu, brambory a hrášek. Krátce orestujeme a zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Vločkovou polévku a vaříme do měkka. Polévku nemusíme zahušťovat
Na závěr rozklepneme 1 - 2 vejce podle množství polévky, přidáme petrželku a pažitku
Vločkovou polévku se zeleninou podáváme teplou. Ovesné vločky se doporučují při vyčerpání, únavě a rekonvalescenci. Navíc obsahují lecitin, prospěšný pro výživu nervů a jsou bohatým zdrojem vlákniny.