Sýrové věžičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžička petrželka
150 ml smetana
1 lžíce prášek do pečiva
2 šálky hladká mouka
strouhaný sýr
1 šálek strouhaný čedaru
olivový olej a smetana
1 kelímek česnekové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme sýr. Připravíme ho více. Jeden šálek přijde do těsta a zbytek vložíme do mističky na obalení

  2. Oloupeme a utřeme česnek se solí. Vejce rozklepneme do smetany a promícháme. Smícháme trochu smetany s olejem na potírání

  3. Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva a řádně promícháme. Přidáme máslo a rukama rozdrolíme jako drobenku. Pak přidáme strouhaný sýr a utřený česnek, zalijeme smetanou s vejcem a mícháme, až se začne tvořit těsto. Dále těsto na pomoučeném vále dobře prohněteme

  4. Válečkem vytvoříme plecku asi 1,5-2cm silnou. Kulatým tvořítkem nebo skleničkou a průměru asi 5 cm vykrájíme kolečka. Klademe na plech, kde je ještě před pečením potíráme smetanou smíchanou s olejem

  5. Pečeme velmi horké předehřáté troubě do růžova. Vychladlé rozkrojíme, namažeme česnekovým másle nebo krémem a omočíme - natřenou stranou ve strouhaném sýru. Přiklopíme druhou půlkou. Zdobíme petrželkou přichycenou máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!