Těstovinový salát s tuňákem a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
500 g těstoviny
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
koření
100 g rukola
1 hlávka ledový salát
rostlinný olej
mletý černý pepř
300 g černé olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a orestujeme na oleji, přidáme sůl, pepř a další koření podle libosti. Směs necháme zchladnout

  2. Olivy nakrájíme na kolečka, rukolu opereme a velkou konzervu tuňáka zbavíme nálevu

  3. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ve velké míse smícháme s opranou rukolou, olivami a tuňákem

  4. Na závěr těstovinový salát přelijeme olejem s česnekem a pořádně promícháme. Salát necháme před podáváním proležet a vychladit

  5. Těstovinový salát s tuňákem a olivami servírujeme na lůžku z ledového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!