Těstovinový salát s tuňákem a olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 500 g těstoviny 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě koření 100 g rukola 1 hlávka ledový salát rostlinný olej mletý černý pepř 300 g černé olivy bez pecek
Postup Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a orestujeme na oleji, přidáme sůl, pepř a další koření podle libosti. Směs necháme zchladnout
Olivy nakrájíme na kolečka, rukolu opereme a velkou konzervu tuňáka zbavíme nálevu
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ve velké míse smícháme s opranou rukolou, olivami a tuňákem
Na závěr těstovinový salát přelijeme olejem s česnekem a pořádně promícháme. Salát necháme před podáváním proležet a vychladit
Těstovinový salát s tuňákem a olivami servírujeme na lůžku z ledového salátu.