Jemný punč z bílého vína recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 300 ml rum 1 hrst rozinky 100-150 ml voda 3 ks badyán 300 g cukr krystal 1 l bílé víno 1 hrst sušené švestky 1 ks celá skořice 1 konzerva koktejlové ovoce
Postup Jemný punč z bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Švestky a rozinky nakrájíme nadrobno
Vodu s cukrem a kořením uvedeme do varu. Přidáme rozinky i švestky a nalijeme celý obsah konzervy. Opět uvedeme do varu a pak vypneme
Přelijeme do velkého skleněného džbánu, přilijeme víno i rum a promícháme
Jemný punč z bílého vína ihned podáváme ve sklenicích z varného skla a dlouhou lžící na ovoce. Punč ovšem můžeme nechat vychladnout a podávat studený. Koření před podáváním vyndáme.