Těstovinový salát s tuňákem a nivou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 hrst bazalka
100 g niva
500 g těstoviny
100 g eidam
tuňák ve vlastní šťávě
mletý pepř
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a povaříme 10 minut

  2. Nivu a eidam nakrájíme na kostičky a vmícháme do ještě teplých těstovin. Vychladlé vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme a spolu s tuňákem a vejci přidáme k těstovinám, salát dobře promícháme. Těstovinový salát podle chuti osolíme a opepříme

  3. Těstovinový salát s tuňákem a nivou lze podávat teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!