Vločková kaše s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2,5 dl mléko
2 ks jablka
3 lžíce cukr krupice
200 g ovesné vločky
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Mléko přivedeme k varu, poté odstavíme z plotny

  2. Ovesné vločky propláchneme v cedníku vodou, necháme okapat a poté dáme na pánev. K vločkám přidáme tři lžíce cukru a za stálého míchání pražíme, až začne cukr karamelizovat. Nakonec k vločkám přidáme horké mléko a nakrájená jablka. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne

  3. Hotovou ovesnou kaši odstavíme z plotny, rozdělíme na talíře, ozdobíme jablky posypanými skořicovým cukrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!