Kuře z remosky na másle a bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
130-150 g máslo
1 ks kuře
mletý kmín
5 - 6 větviček čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Kuře o váze asi 1200 g omyjeme a naporcujeme na 6 dílů, které důkladně osolíme a ochutíme malým množstvím mletého kmínu. Dno remosky vytřeme asi 1/3 másla a poklademe naporcovaným a ochuceným kuřetem. Pak maso posypeme čerstvými lístečky tymiánu, které poklademe hoblinkami zbývajícího másla a remosku uzavřeme

  2. Remosku neotevíráme, dokud maso nepustí šťávu. Pak kuře za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka. Pokud šťáva z kuřete zcela vysmahne, podlijeme maso několika lžícemi vývaru. Doba pečení kuřete je přibližně 40 - 50 minut, ale závisí na velikosti porcí

  3. Pečené kuře z remosky na másle a bylinkách rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!