Kuře z remosky na másle a bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Kuře z remosky na másle a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Kuře o váze asi 1200 g omyjeme a naporcujeme na 6 dílů, které důkladně osolíme a ochutíme malým množstvím mletého kmínu. Dno remosky vytřeme asi 1/3 másla a poklademe naporcovaným a ochuceným kuřetem. Pak maso posypeme čerstvými lístečky tymiánu, které poklademe hoblinkami zbývajícího másla a remosku uzavřeme
Remosku neotevíráme, dokud maso nepustí šťávu. Pak kuře za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka. Pokud šťáva z kuřete zcela vysmahne, podlijeme maso několika lžícemi vývaru. Doba pečení kuřete je přibližně 40 - 50 minut, ale závisí na velikosti porcí
Pečené kuře z remosky na másle a bylinkách rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou.