Tuňáková rýže s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks rajče 1 ks citron 100 g parmazán 1 lžíce olivový olej 1 lžička kari koření 1,5 hrneček jasmínová rýže 2 - 3 konzervy tuňák v rajčatové omáčce
Postup Tuňáková rýže s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Jasmínovou rýži propláchneme, vsypeme do hrnce společně se lžící olivového oleje, zalijeme vodou, přidáme kari a trochu soli. Vaříme asi 20 minut doměkka, dokud se všechna voda do rýže nevsákne
Uvařenou rýži vsypeme do misky, přidáme k ní šťávu z jednoho citronu a dvou rajčat. Vmícháme tomatové tuňáky a máme hotovo
Tuňákovou rýži rozdělíme do misek a zasypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem
Tuňákovou rýži s parmazánem ihned podáváme.