Bramboráčky z kedlubny recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 hrneček olej 2 lžíce sůl 1 ks vejce 4 lžíce majoránka 2 ks kedlubna 2 lžíce mletý pepř 300 g hladká mouka
Postup Bramboráčky z kedlubny
Postup přípravy receptu
-
Najemno nastrouháme oloupanou kedlubnu, osolíme a vymačkáme část šťávy
Ke kedlubně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Nakonec vmícháme mouku. Dáme tolik, aby těsto mělo hustotu klasického těsta na bramboráky
Na rozpáleném oleji smažíme z těsta bramboráčky dozlatova
Bramboráčky z kedlubny podáváme teplé i studené. Podle chuti je můžeme potírat sterilovaným křenem.