Pivní rohlíky podle Ládi recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 20 ml olej 1 lžička sůl 1 ks žloutek 1 lžíce mléko 1 lžíce kmín 1 ks bílek 1 balíček droždí 4 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek světlé pivo 1 lžíce hrubá sůl
Postup Pivní rohlíky podle Ládi
Postup přípravy receptu
-
Trošku ohřátého piva smícháme s droždím, připravíme tak kvásek, který potom vlijeme do důlku v mouce, promíchané se solí a necháme chvíli kynout. Když se na kvásku začnou tvořit bublinky, přilijeme zbytek piva, olej a žloutek. Těsto dobře zpracujeme a necháme asi 40 minut kynout
Těsto rozdělíme na 12 částí, ze kterých zpracujeme bochánky a vyválíme je na placky, které srolujeme na rohlíky. Rohlíky potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a solí, posypeme hrubou solí a kmínem
Pivní rohlíky upečeme v předehřáté troubě dozlatova
Pivní rohlíky podle Ládi podáváme samotné a jako přílohu k různým pokrmům.