Pivní rohlíky podle Ládi recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

20 ml olej
1 lžička sůl
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
1 lžíce kmín
1 ks bílek
1 balíček droždí
4 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek světlé pivo
1 lžíce hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Trošku ohřátého piva smícháme s droždím, připravíme tak kvásek, který potom vlijeme do důlku v mouce, promíchané se solí a necháme chvíli kynout. Když se na kvásku začnou tvořit bublinky, přilijeme zbytek piva, olej a žloutek. Těsto dobře zpracujeme a necháme asi 40 minut kynout

  2. Těsto rozdělíme na 12 částí, ze kterých zpracujeme bochánky a vyválíme je na placky, které srolujeme na rohlíky. Rohlíky potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a solí, posypeme hrubou solí a kmínem

  3. Pivní rohlíky upečeme v předehřáté troubě dozlatova

  4. Pivní rohlíky podle Ládi podáváme samotné a jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!