Makrela pečená s rozmarýnem recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Makrela pečená s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Makrely očistíme a osušíme. Zevnitř i zvenčí je osolíme. Oloupaný česnek osolíme a nakrájíme na plátky. Dovnitř každé makrely vložíme plátky česneku, 2 plátky másla a snítku čerstvého rozmarýnu
Makrely přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rybu položíme další 2 až 3 plátky másla a přikryjeme alobalem
Makrely vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách sundáme alobal a pečeme zhruba dalších 10 minut dozlatova
Makrelu pečenou s rozmarýnem podáváme s plátky citronu a opékanými brambory, které během pečení posypeme taktéž rozmarýnem.