Makrela pečená s rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
máslo
3 snítky rozmarýn
3 ks makrela
1 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Makrely očistíme a osušíme. Zevnitř i zvenčí je osolíme. Oloupaný česnek osolíme a nakrájíme na plátky. Dovnitř každé makrely vložíme plátky česneku, 2 plátky másla a snítku čerstvého rozmarýnu

  2. Makrely přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rybu položíme další 2 až 3 plátky másla a přikryjeme alobalem

  3. Makrely vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách sundáme alobal a pečeme zhruba dalších 10 minut dozlatova

  4. Makrelu pečenou s rozmarýnem podáváme s plátky citronu a opékanými brambory, které během pečení posypeme taktéž rozmarýnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!