Uzená makrela na toastech recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 lžička máslo 1 dl smetana 4 plátky rajče 4 plátky toastový chléb 1/2 ks střední pórek 1 ks uzená makrela 100 g strouhaný eidam
Postup Uzená makrela na toastech
Postup přípravy receptu
-
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, páteřní kosti a kůže. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Toastový chléb připravíme v topinkovači
Na másle necháme zesklovatět pórek, zalijeme ho smetanou a vložíme celé dvě poloviny makrely. Vše přivedeme k varu a jakmile se ryba prohřeje, přendáme ji na talířek a uchováme na teple. Smetanu necháme vydusit. Poloviny makrel šikmo rozkrojíme na čtyři porce
Na opečené toasty rozdělíme pórek dušený na smetaně, makrelu, plátek rajčete a zasypeme strouhaným eidamem. Krátce zapečeme pod rozpáleným grilem, dokud se sýr nerozpustí
Toasty s uzenou makrelou zdobíme zelenou petrželkou a podáváme teplé jako předkrm nebo chuťovku k vínu či pivu.