Uzená makrela na toastech recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
1 dl smetana
4 plátky rajče
4 plátky toastový chléb
1/2 ks střední pórek
1 ks uzená makrela
100 g strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, páteřní kosti a kůže. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Toastový chléb připravíme v topinkovači

  2. Na másle necháme zesklovatět pórek, zalijeme ho smetanou a vložíme celé dvě poloviny makrely. Vše přivedeme k varu a jakmile se ryba prohřeje, přendáme ji na talířek a uchováme na teple. Smetanu necháme vydusit. Poloviny makrel šikmo rozkrojíme na čtyři porce

  3. Na opečené toasty rozdělíme pórek dušený na smetaně, makrelu, plátek rajčete a zasypeme strouhaným eidamem. Krátce zapečeme pod rozpáleným grilem, dokud se sýr nerozpustí

  4. Toasty s uzenou makrelou zdobíme zelenou petrželkou a podáváme teplé jako předkrm nebo chuťovku k vínu či pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!